Meer dan woorden

De tweede opdracht van het tweede jaar Binnenhuiskunst heeft alles te maken met een hotelkamer. Het doel is het inrichten van een ruimte met alle voorzieningen voor een kort verblijf. Belangrijk aspect is het bedenken van een thema waarbij je uniek probeert te zijn in het concept. Mijn eerste idee ging uit van recycling, hergebruik van materialen, cradle-to-cradle, rommel maar toch met een luxe uitstraling. Een klein marktonderzoek wees al snel uit dat dit zeker geen uniek concept is: het Trashdeluxe hotel in Maastricht. Het hotel heeft exact de uistraling die ik voor ogen had: hergebruikte materialen waarmee je toch een luxe uitstraling creeert.

Mijn tweede invalshoek zijn woorden en dan in de breedste zin van het woord: gesproken woorden, geschreven woorden, gezongen woorden, geen woorden. Vanuit die laatste uitdrukking heb ik een foto gevonden die meer zegt dan 1000 woorden:

boeken_londres
L’Histoires de Londres van Alan Taylor

Dit is voor mij de verbeelding van woorden weggooien, geen woorden, hergebruikte woorden,  en meerdan woorden: More than words! Mijn themahotel is geboren ……..
Het thema kun je uitdrukken in teksten, veel woorden, ogen zeggen meer dan woorden. In veel hotelkamers vind je een bijbel in het nachtkastje. Dit zijn heel veel woorden die voor iedereen een eigen betekenis hebben en een eigen waarde uitdrukken. Aan het begrip more than words zit voor mij ook een bepaalde waarde. Die waarde wil ik in dit thema uitwerken door hergebruik van materialen. Twee vliegen in 1 klap dus!

Een aantal foto’s die het concept van the thema More than words weergeven:
woorden  keep-calm-and-dance-more-than-words-1  Einstein  words-words-words  oogzegt meer dan woorden

Eén gedachte over “Meer dan woorden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s