Wabi sabi

De Hotelopdracht is ingeleverd. Dat geeft weer ruimte voor andere dingen. En als ik dan de tijd heb om goed om me heen te kijken en luisteren, dan komen er ontzettend inspirerende dingen voorbij. Een medestudente wees ons op het gebruik van Wabi sabi in het interieur. Wabi sabi is de Japanse kunst van het vinden van schoonheid in het imperfecte, in de natuur, simpel en authentiek. En laat ik nou de laatste twee weken tegen allemaal Wabi sabi aanlopen: mijn “compagnon” die zegt dat ze idealistischer wil leven en dat wil uitdragen door het hergebruik van spullen. Dat geeft stof tot nadenken. Deze week maar meteen de Kringloop bezocht en dat heeft een paar “nieuwe” producties opgeleverd. Hoe heerlijk Wabi sabi is het om buiten te voetballen met de kinderen, om een spelletje te doen samen en om te schilderen en te kliederen! En vanochtend de kers op de taart: bij een vriendin geweest voor een woonkamer metamorfose. We hebben afgesproken dat de betaling gaat op basis van de ene hand wast de andere. Ik geef advies en zij maakt in ruil daarvoor foto’s. We inspireren elkaar voortdurend. Hoe Wabi sabi kan het zijn!

Dank Esther, voor die geweldige Wabi sabi tip! Het brengt me weer een beetje korter bij de zaken die ik echt belangrijk vind.

Enkele voorbeelden van Wabi sabi in het interieur:

wabi sabi

wabisabi2

wabisabi2

wabisabi4

En mijn eigen Kringloop-Wabi-sabi-producties zijn terug te vinden op Facebook.

 

4 gedachten over “Wabi sabi”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s