In the mood

Een mooie manier om een idee of gedachten te visualiseren is door middel van het maken van een moodboard. Ook op de Academie gebruiken we dit middel om een concept ontwerp nader uit te werken. Door een idee of een droom te visualiseren maak je het heel zichtbaar voor jezelf en ook voor anderen. Er zijn heel veel middelen om een moodboard samen te stellen. Een stuk hout, karton of prikbord volplakken met foto’s uit tijdschriften of van internet, kleuren, stofjes en andere tastbare zaken. Je kunt ook met Photoshop aan de slag (je tijdschriften blijven in ieder geval heel). Voorbeelden hiervan vind je op deze site bij Moodboards. Daarnaast zijn er momenteel ook via Internet verschillende mogelijkheden om een virtueel moodboard samen te stellen. Zo kun je via VT Wonen gebruik maken van Moodpaste. Je kunt eigen foto’s of foto’s van internet toevoegen en ermee schuiven en experimenteren totdat je een woonstijl gevonden hebt die bij je past. Heel handig en makkelijk, al vind ik het persoonlijk altijd leuk als je kunt voelen, aanraken en opplakken. Voorop staat in ieder geval dat je je hoofd goed leeg moet maken en dat je daarna de mooiste creaties kunt samenstellen.
Hier een aantal voorbeelden ter inspiratie:

Van Holly Becker (Decor 8):

moodboard1

Via johanna-vintage.blogspot.com:

moodboard2

Mooie kleureninspiratie via blog.imbreannarose.com:

moodboard3

Via heltenkelthosmig.blogspot.com:

moodboard4

En nu aan de slag met een eigen moodboard!

potential

Eén gedachte over “In the mood”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s