Post voor Evi

Vandaag is onze oudste 12 jaar geworden. Vanochtend “ouderwets” gezongen, een fikse handdruk, 3 kussen, een knuffel en een feestelijk ontbijt. Al vroeg in de ochtend kwamen alle vormen van communicatie en social media op gang: berichtjes op Facebook en Instagram, sms-jes en appjes. Allemaal heel erg leuk. Zonder ook maar 1 uiting van felicitatie te kort te willen doen, maar wat is er gebeurd met de “gewone” verjaardagskaart? Een snelle Google zoekopdracht 😉 en wat “browsen” op Pinterest, brengt mij op de term snailmail. Letterlijk gebaseerd op communiceren met de snelheid van een slak. Ofwel; brieven op de “ouderwetse” manier posten en laten bezorgen door een postbode. Er zijn op internet hele communities ontstaan rondom snailmail. Mensen zoeken actief naar “penpals”. Brieven en enveloppen worden rijkelijk versierd met tekeningen, stempels, gekleurde tapes en labels.

Hier wat inspiratie om zelf  “in de pen te kruipen”:

snailmail Via: viervandaag.blogspot.nl

snailmail_puntnl
Via: snail-mail.nl

snailmail_penpalls
Via: Be a gifted fool (Pinterest)

Voor nu een toast (met Limoncello) op Evi. Dat je 12de levensjaar er eentje om in te lijsten mag worden!

birthday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s