Kleur van 2014

Het vierde leerjaar Kunstacademie, Binnenhuiskunst is zaterdag van start gegaan. Volgens onze docente moeten we “aan de bak” dit jaar. Het eindexamenjaar staat immers voor de deur. Voor de eerste opdracht zijn we in Tuindorp, Maasmechelen geweest waar we een oud mijnwerkers huis opgemeten hebben. Ieder leerjaar heeft een eigen opdracht. De uitdaging voor leerjaar 4 is om van een kleine, knusse ruimte een mooie, eigentijdse keuken te maken en deze te presenteren met een technische tekening. Ik heb nog geen idee hoe ik e.e.a. ga indelen en welke materialen ik ga gebruiken. Ik weet wel al dat ik iets wil doen met de trendkleur van 2014: Teal. Een milde kleur waarin de kalme eigenschappen van groen en blauw samenkomen. Het is een kleur die zich goed met natureltinten en hout laat combineren. De kleur gebruik ik met een kleine knipoog naar de tijd dat het mijnwerkers huis nog bewoond was. De muren van de keuken waren licht blauw geverfd. Daarvoor was een reden. Lichtblauw schijnt namelijk een kleur te zijn die insecten niet zo aanspreekt. Een paar mooie foto’s met Teal als hoofdkleur:

Teal | Muur met foto’s | Dak Van de foto’s van de vlinders en de vogel kan ik de credits helaas niet vinden, maar ik vind ze te mooi om niet te delen.

nocolor

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s