How to make a furniture piece?

Met die opdracht zijn we in september “op pad” gestuurd voor opdracht 1, derde jaar Binnenhuiskunst. Aanvankelijk was ik sceptisch: een meubelstuk? Hoe ga ik dat doen? Bij een meubelstuk denk ik namelijk in eerste instantie aan een bank, een stoel, een tafel. Maar nee, we mochten ook kleiner denken. Uitgangspunt was het materiaal. Zoals eerder aangegeven heb ik gekozen voor vilt als basismateriaal. Dit is oersterk spul. Vanuit die eigenschap was mijn uitdaging: bedenk een meubel van vilt dat iets zwaars (bijvoorbeeld boeken / tijdschriften) kan dragen, met als toepassing: opbergen en opruimen.
3 maanden zijn we aan de slag geweest en dit is het resultaat:

kaart_voorkant2

Het meubel bestaat uit 3 paaltje van 30 cm lang. De lap vilt – die ik gekregen heb van Henofa – is 90 cm lang en 25 cm breed. D.m.v. zeilringen wordt het vilt om de paaltje gehangen (die voorzien zijn van deuvels). De grootste uitdaging was of het vilt niet – onder het gewicht van boeken – uit de deuvels zou schieten.
Naast boeken en tijdschriften, kan het meubel heel veel andere dingen dragen: mutsen, sjaals, post, papieren en alle andere spullen die regelmatig door het huis “zwerven”.

Het was weer een heel avontuur. Met dank aan Henofa voor het geleverde vilt, onze docente voor de inspiratie en de “peptalks” en uiteraard Frank voor (hulp bij) het betere timmer- en zaagwerk! En niet te vergeten Corina de Vette van Prien. Zij heeft een prachtige doos gemaakt, die dienst doet als verpakking. Foto’s daarvan volgen nog.
Gisteren was de laatste “proef” de beoordeling door een jury (een architecte uit Antwerpen). De evaluatie moet ik nog ontvangen, maar de eerste reacties waren zeer positief.
Op naar opdracht 2………maar eerst:

Champagne

Plaats een reactie