Wild van vilt

Opdracht 1 van Binnenhuiskunst jaargang 3 is Meubelontwerp: vanuit de observatie en analyse van een materiaal een meubel maken (schaal 1 op 1, ware grote dus). In eerste instantie sloeg de “paniek” toe. Maar na wat geruststellende woorden van onze “juf” en een eerste oriëntatie, is die “paniek” inmiddels omgeslagen in enthousiasme.
Ik heb bedacht dat ik – om te beginnen – 2 materialen wil gaan onderzoeken: wolvilt en karton. Mijn “avonturen” tijdens de zoektocht ga ik verwerken in een soort art journal:

boekje
Het eerste materiaal dat ik nader wil bekijken is dus wolvilt. Op de 1 of andere manier begint dit “spul” een aardige rode draad te vormen. Door collega vriendin viltster Monique Dikboom geïntroduceerd in de wereld van het vilten. Een paar workshops gedaan met haar en met de kinderen. Jonna’s spreekbeurt gaat over wolvilt. En gisteren onder leiding van diezelfde Monique (ik mocht haar lieftallige assistente zijn) – onder haar motto wild van vilt  – een eerste workshop verzorgd voor collega’s van de UB.  Acht dames die heel hard en geconcentreerd gewerkt hebben. En 1 man die zich weliswaar niet opgegeven had om mee te vilten, maar al heel snel volop aan het “vollen” en uitspoelen was.  Een kleine impressie:

wolviltenkopie

wolvilt2kopie
En om mezelf nog een beetje moed in te spreken voor de meubelopdracht:

journey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s