Woninginrichting

Vandaag de presentatie van de laatste opdracht van het derde jaar Binnenhuiskunst. Opdracht is de herinrichting van een bestaande Woninginrichting winkel in Geleen – in 2D en in 3D, met moodboard, grondplan en doorsnedes.

Uitgangspunten voor de uitwerking zijn: open, ontdekken, voelen en inspireren. Bij binnenkomst moet je het gevoel hebben dat je hier wel een tijdje wilt blijven.
Op het gemak bekijken wat de winkel allemaal te bieden heeft. Lades en kasten opentrekken om te ontdekken wat er allemaal achter zit en stoffen en materialen voelen en combineren.

Blikvangers zijn een belangrijk aspect. Als je langs de winkel loopt en in de etalage kijkt, moet je als het ware naar binnen gezogen worden. De vakkenkast (die in een zichtlijn rechts van de winkel te zien is vanuit de etalage) is een voorbeeld om mooie producten te presenteren.

De plannen (gemaakt in Vectorworks).
Het grondplan (bovenaanzicht):

Grondplan_blog

Drie doorsnedes (zij aanzicht):
Doorsnedes_blog

Niet te geloven dat het einde van het derde jaar Academie hiermee alweer in zicht is! Bijna vakantie….tijd om te ontspannen en te ontdekken, voelen en inspireren: op zoek naar nieuwe creatieve uitdagingen of om gewoon even niets te doen.

explore2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s